lördag 29 november 2008

Smaka på världen stöder Ekologisk






I programmet Medelhavstouch så lagar vår chef Erik Brännström mat baserad på ekologiska varor.


Se Erik Brännströms goda cheese cake i Medelhavstouch eller prova på att laga en själv - här er receptet;


Fryst yoghurt och mes cheese cake med honungs rostade mandlar och varma jordgubbar.


Ingredienser:

200g Turkisk yoghurt Milko

2 msk messmör

½ l jordgubbar

1 st lime

4 st ägg

2 dl brunfarin

400 g färskost

4 dl vispgrädde

6 mariekex


Gör så här:Börja med att smula ner mariekex i botten på formen.Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret och riv i lite lime skal (gärna i matberedare eller med elvisp).Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten.Slå i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.



Nytt är Milko Ekologisk Turkisk Yoghurt som är tillverkad av KRAV- märkt mjölkråvara för konsumenter som vet vad de vill ha.
Den fasta konsistensen uppstår när vi inte skyndar på yoghurtens mogningsprocess. Milko Ekologisk Turkisk yoghurt vilar sig helt enkelt i form. Den kultur som tillsätts i vår turkiska yoghurt är mild och slutresultatet blir därför inte lika syrligt som t ex på vår Crème Fraiche.
Ekologisk Turkisk Yoghurt är god som bas i tex tzatziki eller andra kalla såser men den går utmärkt att värma och använda i goda, varma spännande grytor.









Inga kommentarer: