

I programmet Medelhavstouch så lagar vår chef Erik Brännström mat baserad på ekologiska varor.
Se Erik Brännströms goda cheese cake i Medelhavstouch eller prova på att laga en själv - här er receptet;
Fryst yoghurt och mes cheese cake med honungs rostade mandlar och varma jordgubbar.
Ingredienser:
200g Turkisk yoghurt Milko
2 msk messmör
½ l jordgubbar
1 st lime
4 st ägg
2 dl brunfarin
400 g färskost
4 dl vispgrädde
6 mariekex
Gör så här:Börja med att smula ner mariekex i botten på formen.Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret och riv i lite lime skal (gärna i matberedare eller med elvisp).Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten.Slå i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.
Nytt är Milko Ekologisk Turkisk Yoghurt som är tillverkad av KRAV- märkt mjölkråvara för konsumenter som vet vad de vill ha.
Den fasta konsistensen uppstår när vi inte skyndar på yoghurtens mogningsprocess. Milko Ekologisk Turkisk yoghurt vilar sig helt enkelt i form. Den kultur som tillsätts i vår turkiska yoghurt är mild och slutresultatet blir därför inte lika syrligt som t ex på vår Crème Fraiche.
Ekologisk Turkisk Yoghurt är god som bas i tex tzatziki eller andra kalla såser men den går utmärkt att värma och använda i goda, varma spännande grytor.
Den fasta konsistensen uppstår när vi inte skyndar på yoghurtens mogningsprocess. Milko Ekologisk Turkisk yoghurt vilar sig helt enkelt i form. Den kultur som tillsätts i vår turkiska yoghurt är mild och slutresultatet blir därför inte lika syrligt som t ex på vår Crème Fraiche.
Ekologisk Turkisk Yoghurt är god som bas i tex tzatziki eller andra kalla såser men den går utmärkt att värma och använda i goda, varma spännande grytor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar