tisdag 30 december 2008

Skaldjurscocktail med smak av ingefära, lime och koriander toppad med paprikaskum

Skaldjurscocktail med smak av ingefära, lime och koriander toppad med paprikaskum

Mängd: 8 port
Kock: Carina Brydling

Ingredienser
Cocktail
100 g Blåmusselkött
100 g krabbsticks grovt delade
100 g räkor skalade
¼ st gurka tärnad
1 st rödlök hackad
1 st tomat urkärnad och tärnad
3 st vårlöksstjälkar strimlad
1 msk ingefära finriven
1 st chili urkärnad och finhackad
1 st lime finrivet skal och saft
1 dl koriander färsk grovt hackad
½ dl olivolja
salt och peppar

Paprikaskum
1 ½ dl crèame fraish
1 dl ajvar
½ dl mjölk
1 st lime finrivet skal
salt

Metod
Cocktail
Blanda alla ingredienser i en stor skål. Salta och peppra. Tips!!! Om du ej ska servera cocktailen på en gång så vänta med att tillsätta koriandern och olivoljan. Gör det precis innan servering.

Paprikaskum
Vispa ihop alla ingredienser och smaka av med salt. Låt blandningen med fördel stå och dra en timme. Sila blandningen genom en finmaskig sil och fyll en sifon. Tillsätt en gräddpatron och skaka sifonen. Toppa cocktailen med skum.

Inga kommentarer: