Vit choklad créme med lavendel och cognacs fikon
Mängd: 8 port
Kock: Vit choklad créme
Ingredienser
Choklad créme
300 g vit choklad grovt hackad
½ dl grädde
2 msk cognac
1 msk lavendel
1 st vaniljstång
2 st äggulor
Lavendel och cognacs fikon
12 st fikon
2 dl vatten
¾ dl socker
1 st vaniljstång
2 msk lavendel
1 st citron peel ( Skal av citron )
6 cl cognac
Metod
Choklad créme
Värm grädde tillsammans med lavendel, vanilj och cognac. Sila av och tillsätt äggula under vispning till gulan koagulerat något. Ta av från spisen och smält ner chokladen i gräddblandningen. Vispa ihop och fyll 8 glas. Ställ in i kylen och låt stelna i minst 2 timmar. Denna görs med fördel 1 dag innan.
Lavendel och cognacsfikon
Gör en lag av vatten, socker, vanilj, lavendel och citronskal. Låt allt koka ihop en aning innan det är dags att tillsätta fikonen. Sjud fikonen på låg värme i ca 5 min låt därefter lag och fikon svalna. Tillsätt Cognac och låt fikonen med fördel stå och dra i minst ett dygn. Kan även serveras samma dag.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar